Search
Klantbeoordeling 9.2
4.5/5

Zweedse klompen

Filter
Filter
Schoenmaat

Zweedse klompen, wie kent ze niet. Al vele jaren is dit schoeisel ongekend populair. Niet zo verwonderlijk want ze hebben een zeer fijn draagcomfort. Daarnaast zijn ze nagenoeg onverwoestbaar waardoor je er, na aanschaf, lang van kunt genieten. Een Zweedse klomp heeft een houten hak en een stevige leren kap. Het leer is bevestigd met stevige nieten. De zolen zijn voorzien van stevig rubber waardoor je, ook bij gladheid, op de been blijft. Deze samenstelling zorgt voor de typische Zweedse look waaraan dit type klompen zo herkenbaar zijn.

Zweedse klompen voor alledaags gebruik

De Zweedse klompen worden vaak gedragen door mensen bij tuinwerkzaamheden of andere hobby’s buiten. Maar binnen een aantal beroepen worden de klompen vaak gedragen. Denk maar aan de zorgsector, de productie industrie en hoveniers. Niet zo verwonderlijk want de klompen zijn gemaakt om een hele dag op te lopen. Na een lange werkdag hebben je voeten geen centje pijn geleden. Dat komt omdat Zweedse klompen goed voor je houding zijn. Ze zijn zo ontworpen dat lang staan en veel lopen geen probleem vormen. Ze zijn schokabsorberend en vangen daardoor elke ‘klap’ op.

Wie de klomp past trekke hem aan

Een Zweedse klomp schiet je even aan en doe je net zo gemakkelijk weer uit. Ze zijn te verkrijgen in open en dichte uitvoeringen. De laatste noemen we schoenklompen. Vindt de een het prettiger om een open hiel te hebben, de ander zal liever een gesloten achterkant hebben. Maar het comfort is bij beide soorten hetzelfde.

Zweedse klompen kopen

Hebben deze klompen van oudsher een wat stoffig imago, dat zijn de huidige modellen beslist niet meer. Door de diversiteit aan kleuren, samenstellingen en blitse prints is de Zweeds klomp aan een comeback bezig. Niet zo verwonderlijk, want ze dragen heerlijk en zien er ook nog eens goed uit. Maak je keuze uit en ervaar het gemak van de Zweedse klompen.

Veelgestelde vragen

Zweedse klompen staan bekend om de hoge kwaliteit klompen, die zijn samengesteld van een houten zool met hak en een leren kap. Een bekend merk is bijvoorbeeld Strövels. 

Zweedse klompen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, daardoor lopen de prijzen ook uiteen. Gemiddeld zijn ze verkrijgbaar vanaf €30,- per paar, met open hak.