Search
Klantbeoordeling 9.2
4.5/5

Veiligheidsklompen

Filter
Filter
Schoenmaat

Veiligheidsklompen zorgen voor de bescherming van de voeten. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden zit een ongeluk soms in een klein hoekje. Een voorwerp komt dubbel zo hard aan als het op je tenen belandt. Ook scherpe voorwerpen zoals glas of spijkers kunnen je voeten flink verwonden. Met veiligheidsklompen wordt deze ellende voorkomen. De klompen zijn voorzien van een stalen neus of veiligheidsneus. In vele beroepsgroepen is het dragen van schoeisel met veiligheidsneuzen zelfs verplicht.

It seems we can't find what you're looking for.

Veiligheidsklompen in diverse uitvoeringen

Dat veiligheidsklompen er per definitie lomp en onbenullig uitzien is inmiddels een achterhaald verhaal. Vroeger was dit wel zo maar de huidige techniek heeft ervoor gezorgd dat ze een moderne vormgeving hebben. De klompen zijn geschikt voor mannen en vrouwen. Daarom zijn ze in veel uiteenlopende maten en kleuren verkrijgbaar. Het voordeel ten opzichte van veiligheidsschoenen is dat ze makkelijk aan- en uit te trekken zijn. Veiligheidsklompen zijn voorzien van antislip zolen waarmee uitglijden wordt voorkomen.

Veiligheid boven alles

Al is het uiterlijk van schoeisel ook belangrijk, bij veiligheidsklompen staat bescherming van je tenen voorop! Een stalen neus of veiligheidsneus is hierin standaard aangebracht. Deze is gemaakt van aluminium, staal of composiet. Daarbij kennen we verschillende normeringen zoals de S3. Deze hebben, behalve een beschermende neus, gesloten hakken en een veiligheidszool. Deze zool zorgt ervoor dat scherpe voorwerpen niet aan de onderkant van de klomp binnen dringen. Daarnaast kennen we de S2 veiligheidsklompen. Deze hebben geen veiligheidszolen waardoor ze wat soepeler lopen. De klompen worden veel gedragen in beroepstakken waar weinig kans bestaat op voorwerpen die op de grond liggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voedselverwerkende branche.

Comfortabel en beschermd

Loop je liever op klompen dan op dichte schoenen maar moeten je voeten wel beschermd zijn dan zijn veiligheidsklompen echt wat voor jou. Ze zijn makkelijk schoon te houden en lopen zeer comfortabel. Bekijk aan welke eisen ze moeten voldoen en vind het paar van jouw keuze.

Veelgestelde vragen

Veiligheidsklompen zijn klompen die een veiligheidsneus en/of veiligheidszool hebben. Dankzij de antislip loopzool heeft u altijd een uitstekende grip, in iedere situatie. 

In de meeste gevallen hebben veiligheidsklompen de S3 normering. Houdt in dat er een veiligheidsneus en veiligheidszool in zit, dat de achterzijde van de klomp een gesloten hak / hiel heeft en dat ze vuil- en waterafstotend zijn. Zo ben je uitstekend beschermd.