Search
Klantbeoordeling 9.2
4.5/5

Klompen

Op zoek naar goede en mooie klompen voor werk, vrije tijd of de zorg? Wij zijn al meer dan 10 jaar specialist in het leveren van klompen. Op klompenkopen.nl bieden we iedereen een grote keuze in merken en modellen voor scherpe prijzen en snelle levertijden. Denk aan medische klompen, traditionele klompen, klompschoenen, werkklompen en de bekende Zweedse houten klompen. Allemaal klompen die van hoogwaardige materialen zijn gemaakt en geselecteerd zijn om hun slijtvastheid, loopcomfort en ergonomische pluspunten. Kijk gerust rond in ons aanbod en vergeet ook niet regelmatig onze aantrekkelijke aanbiedingen te checken!

Soorten klompen

Dat klompen allang niet meer een suffig en stoffig imago hebben weten we natuurlijk al. Steeds vaker zien we klompen terug, zowel beroepsmatig als bij particulier gebruik. Omdat de techniek van het klompen maken niet heeft stil gestaan zijn ze een weldaad voor de voeten. De meeste soorten zijn voorzien van een aangenaam voetbed waardoor vele uren er op staan en lopen geen enkel probleem vormen. Of het nu om grote of kleine voeten gaat, jong of oud: wie de klomp past, trekke hem aan!

Werkklompen

Wie eenmaal heeft kennisgemaakt met een fijne set werkklompen, wil vaak nergens anders meer op lopen. Werkklompen geven door hun dikke, vaak houten zool, veel steun en stabiliteit en je kunt er urenlang op staan en lopen. Daarom zijn ze ook zo geliefd in de landbouw en bij het buitenwerk. We bieden diverse merken werkklompen en klompschoenen van o.a. Sika, Strövels en Euro-Dan. Binnen dit aanbod zijn ook veiligheidsklompen en klompschoenen te vinden met een gecertificeerde S2 of S3 normering, met of zonder stalen neus.

Medische klompen

Iedereen die werkt in de zorg en medische sector stelt hoge eisen aan zijn klompen. Je voeten worden immers op en top belast door het vele staan en lopen. Daarom moeten deze klompen perfect passen en zitten, dag na dag. Bovendien moeten deze klompen ook veel grip bieden en goed en makkelijk te reinigen zijn. Onze collectie medische klompen biedt daarvoor een uitgebreid aanbod comfortabele medische klompen van topmerken, zoals Sanita, Scholl, Sika en Bighorn, met of zonder hielbandje voor extra comfort. Bij een aantal merken en modellen zijn deze klompen ook nog in een fijn kleurtje te kiezen.

Tuinklompen

De zogenaamde tuinklompen zijn herkenbaar aan het lichte gewicht en het feit dat ze waterafstotend zijn. Ideaal dus bij tuinwerkzaamheden zonder dat je natte voeten krijgt. Een groot voordeel van dit type klompen is dat je ze makkelijk even aanschiet als je naar buiten gaat. Zijn ze na het klussen in de tuin erg vies geworden? Geen nood, even afspoelen onder de kraan en ze zien er weer als nieuw uit. Tuinklompen zijn te verkrijgen in een open model en met dichte hiel, net wat je prettiger vindt. Bovendien is er volop keuze uit kleur en print. Dat maakt dat dit soort klompen eigenlijk altijd geschikt zijn om te dragen, dus niet alleen bij werkzaamheden in de tuin.

Kinderklompen

Kinderen vinden het ook geweldig om op klompen te lopen. Ze kunnen deze al op jonge leeftijd zelf aan- en uittrekken wat voor hen en jou een groot voordeel is. En dankzij het goede voetbed kunnen ze vele uurtjes met de klompen rennen en spelen.

Meer soorten klompen kopen

Er bestaan natuurlijk nog veel meer soorten klompen. Wat te denken van onze Zweedse klompen, de veiligheidsklompen of de schoenklompen. De laatst genoemde is een moderne variant op de ouderwetse, houten variant. Ruiken je klompen niet meer zo fris? Inlegzolen of een schoenendeodorant doen wonderen. De leren bovenkant van een klomp snakt af en toe naar een beetje leercrème. Zo blijft het langer mooi en het leer soepel.

Veelgestelde vragen

Er zijn vele verschillende soorten klompen. Zo is iedereen bekend met de Hollandse, houten klompen, maar zijn er ook medische klompen, tuinklompen, werkklompen / veiligheidsklompen en de populaire Zweedse klompen. Zo zijn klompen verkrijgbaar met- of zonder veiligheidsneus, wel- of niet waterbestendig, met open hak of gesloten hak / hiel en kunnen ze veiligheidsnormeringen SB, S1, S2 of S3 hebben. Bekende klompenmerken zijn Sika, Strövels, Euro-Dan, Sanita en Gevavi. 

Voor de meeste klompen geldt inderdaad dat het goed voor je lichaam is om op dit schoeisel te lopen. Zo hebben de populaire, medische klompen bijvoorbeeld een uitstekend draagcomfort, zijn ze goed schokabsorberend en op de juiste plekken flexibel.