Search
Klantbeoordeling 9.2
4.5/5

Houten klompen

Houten klompen, één van de grootste kenmerken van Holland. De pronkstukken van ons kikkerlandje zijn gewild bij de vele toeristen. Maar ook echte Nederlanders lopen graag op klompen. Waren ze een tijdje nagenoeg uit het straatbeeld verdwenen, ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Voor elk voetenpaar is wel een set klompen te vinden, volwassenen of kinderen. Van oudsher liepen boeren op dit houten schoeisel. Zo waren ze altijd verzekerd van behaaglijk warme en droge voeten. Hout heeft als bijkomend voordeel dat het ademt en vocht absorberend is, dus zweetvoeten kenden ze niet. Een prettige bijkomstigheid maar dat geld nu nog steeds voor klompendragers.

It seems we can't find what you're looking for.

Brede selectie houten klompen

We kennen natuurlijk allemaal de traditionele houten klompen. Deze zijn geel van kleur en staan symbool voor de Hollandse cultuur. Maar er zijn zoveel meer houten klompen. De gele varianten zijn ook in andere kleuren te koop. Maar ook met koeienprints, Delftsblauwe en diverse provincievlaggen zijn verkrijgbaar. Liever blank houten geschuurde exemplaren? Ook dat kan. De uitvoeringen in klompen zijn eindeloos.

Oefening baart kunst

Ben je niet gewend om op houten klompen te lopen, dan vergt dit wel enige oefening. Maar na verloop van tijd went dit vanzelf en wil je niets anders meer dragen. Ook kinderen lopen graag op houten klompen rond. Ze kunnen ze makkelijk zelf aan en uit doen en ze lopen heerlijk.

Houten klompen als decoratie

Houten klompen zijn ook leuk als decoratie. Plaats een mooi paar bij je voordeur en vul ze met wat plantjes. Kies je voor de geschuurde variant, dan kun je er bijvoorbeeld je huisnummer op schilderen. Of geef houten klompen weg als relatiegeschenk aan buitenlandse, zakelijke klanten. Een echt nostalgisch cadeau met een Hollands tintje.

Voor de prijs hoef je het niet te laten. Onze goedkope houten klompen zijn heerlijk om te dragen of weg te geven. Bekijk ons ruime assortiment en maak je keuze!

Veelgestelde vragen

Volgens de oud-Hollandse traditie is populieren- of wilgenhout het meest geschikt voor de productie van klompen. De Weltevree Poplars worden om deze reden gemaakt van onbehandeld, Hollands populierenhout. De naam Poplars is afkomstig van de Engelse benaming voor populierenhout, namelijk Poplar wood.

Om de maat voor je klompen te bepalen, is het raadzaam om met sokken aan in de klompen te gaan staan. Als de tenen voorin plat liggen, zonder tegen de voorkant of de zijkant aan te stoten, heb je de juiste maat klompen gevonden. Pas de klompen bij voorkeur altijd met een dik paar sokken aan. Zeker in het begin is het namelijk prettig om een dik paar sokken te dragen in de klompen.