Search
Klantbeoordeling 9.2
4.5/5

Nu de tijd om medische klompen te kopen

Momenteel ligt er door de Corona een hoge druk op de zorgsector. Werk je zelf als hulpverlener, zorgverlener of medische staf, dan is het voor jou een intense tijd. Een tijd waarin er wat meer inzet van je wordt gevraagd. Als je daarbij ook nog eens veel loopt of juist staat de hele dag, dan is een goede medische klomp die fijn loopt en prettige ondersteuning geeft een must. Ben je wel toe aan een nieuwe set of een reservepaar, dan is het nu zeker een goede tijd om eens te kijken in ons grote aanbod medische klompen. We hebben onder andere comfortabele medische klompen van het bekende merk Danclog in verschillende kleuren.

Waar moet een medische klomp aan voldoen?

Belangrijk aan medische klompen is een goede pasvorm, ze moeten immers de hele dag lekker zitten. In de zorg loop je aardig veel op een dag en overbelasting kan dan op de loer liggen en leiden tot vervelende klachten, zoals bijvoorbeeld hielspoor. Medische klompen zijn zo ontwikkeld dat ze licht lopen, zodat dit soort klachten en vermoeide voeten aan het eind van de dag tot een minimum wordt beperkt. Ook een anti-slipzool van PU zorgt ervoor dat je op elke ondergrond goede grip houdt en stevig staat.

Hygiëne voorop

Maar misschien wel het allerbelangrijkste in deze tijd is dat je de medische klompen makkelijk moet kunnen desinfecteren. Dat geldt zowel voor de bovenzijde als een eventuele inlegzool. Check daarom altijd of de medische klomp bestand is tegen hoge temperaturen, zodat je hem goed kunt reinigen. Vaak zijn klompen met een effen bovenzijde daar ook beter voor geschikt dan klompen met een printje. Verder voldoen de meeste medische klompen ook aan de S3 normering, waarbij de klomp waterafstotend is en voorzien van een antistatische en ondoordringbare zool. Je kunt per klomp nalezen bij de specificaties.

Wil je meer weten over medische klompen of advies over merk, type of maat? Neem dan gerust contact op met ons verkoopteam.

Facebook
Twitter
Pinterest

Klompen nodig? Bekijk ons assortiment

Vervang de kaalgevreten, bruine buxus met een haagplant die niet vatbaar is voor de buxusmot en buxusrups.