Search
Klantbeoordeling 9.2
4.5/5

Medische klompen desinfecteren

In zorgberoepen waar medische klompen worden gedragen is het natuurlijk erg belangrijk dat dit schoeisel gedesinfecteerd kan worden. En in de huidige tijd waarin we leven helemaal. Juist nu helpt het om te weten dat er medische klompen bestaan die makkelijk gedesinfecteerd kunnen worden. Zodat je altijd op schone en gereinigde klompen je zorgberoep kunt uitoefenen. Medische klompen zijn sowieso erg prettig om te dragen in beroepen waarbij er veel van je lichaam wordt gevraagd, ook in de voedselbranche of de horeca. Urenlang staan en vele afstanden afleggen vereist goed schoeisel. Met medische klompen wordt voorkomen dat je voeten gaan opzwellen. Daarbij neem je automatisch de juiste lichaamshouding aan dankzij een uitstekend voetbed. Medische klompen zijn eigenlijk een must voor iedere zorg- en hulpverlener. 

Welke medische klompen zijn geschikt om te desinfecteren?

In principe zijn alle medische klompen geschikt om te desinfecteren, behalve klompen welke voorzien zijn van een print. De opdruk is in vele gevallen niet zo goed bestand tegen desinfectiemiddelen. Hierdoor zal de print vervagen en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Heb je medische klompen nodig die wel geschikt zijn voor desinfectie dan kun je beter kiezen voor een effen kleur. Naast witte en zwarte kleuren vind je in ons aanbod bijvoorbeeld ook groene, rode of blauwe medische klompen. En hierop hebben desinfectiemiddelen geen invloed. Behalve het bovenmateriaal van de klomp is het natuurlijk ook belangrijk dat de onderkant gedesinfecteerd kan worden. En dat is gelukkig bij de slijtvaste en antislip zolen van onze medische klompen het geval. 

Instapklompen of met dichte hiel

Behalve uit klompen welke geschikt zijn voor medische beroepen en gedesinfecteerd kunnen worden is er ook nog een keuze in het model. Zo bestaan er zogenaamde instapklompen. Altijd makkelijk om ze snel even aan te trekken en weer uit te doen als ze hoognodig schoongemaakt en gedesinfecteerd moeten worden. Liever een medische klomp met een dichte hiel? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Al is een dienst nog zo druk en hectisch, op medische klompen kom je de dag (of nacht) wel door. Ze zijn snel weer te desinfecteren zodat je op ieder moment hygiënisch je werk kunt doen.

Facebook
Twitter
Pinterest

Klompen nodig? Bekijk ons assortiment

Vervang de kaalgevreten, bruine buxus met een haagplant die niet vatbaar is voor de buxusmot en buxusrups.