Search
Klantbeoordeling 9.2
4.5/5

Maattabel houten klompen

Het kiezen van de juiste houten klompenmaat is heel belangrijk. Juist wanneer deze voor het eerst worden aangekocht is het handig om vooraf te weten hoe je de juiste maat kunt bepalen. Daar zijn gelukkig zeer handige trucjes voor. En natuurlijk hebben we ook een overzichtelijke maattabel zodat het kiezen van de perfecte maat nog makkelijker wordt. De klompmaat van met name houten klompen wordt anders aangeduid dan dat dit bij een schoenmaat het geval is. Deze worden gemaakt in halve centimeters. Vaak staat er bij het type klompen wel de schoenmaat vermeld zoals wij die kennen. Maar omdat klompenmaten vaak anders uitvallen en de pasvorm wat afwijkt van ‘normaal’ schoeisel hebben we een paar handige tips.

Wie de klomp past trekt hem aan

Ga met sokken aan, het liefst van een dikke kwaliteit, in de houten klompen staan. Let er op dat de tenen geheel plat zijn en niet tegen de voorkant of zijkant aandrukken. Is dat niet het geval? Dan kun je er gerust vanuit gaan dat je de juiste maat houten klompen hebt. Vooral als je nog niet gewend bent om op houten klompen te lopen is het fijner om eerst dikke sokken te dragen. Het materiaal voelt eerst stugger aan en door de dikte van de sokken wordt dit gevoel verminderd. Na een gewenningstijd kunnen de klompen met dunnere sokken of zelfs zonder gedragen worden.

Ouderwets de maat bepalen

Om de juiste maat te bepalen kan ook de ouderwetse methode worden toegepast. Trek daarvoor de houten klompen aan en schuif je voeten zoveel mogelijk naar voren. Steek nu de wijsvinger tussen de hiel en de achterkant van de klomp. Past de vinger er goed tussen? Dan heb je de juiste maat klompen te pakken.
Kinderen vinden het doorgaans ook heerlijk om op houten klompen te lopen. Dit kan absoluut geen kwaad voor de ontwikkeling van hun voeten. Sterker nog: bij het dragen van houten klompen wordt de voet op de juiste wijze ondersteund. En alle voetspieren worden optimaal gebruikt. Bij kinderen is de wijsvinger-methode de makkelijkste manier om de juiste maat van houten klompen te bepalen.

Facebook
Twitter
Pinterest

Klompen nodig? Bekijk ons assortiment

Vervang de kaalgevreten, bruine buxus met een haagplant die niet vatbaar is voor de buxusmot en buxusrups.