Search
Klantbeoordeling 9.2
4.5/5

Houten klompen; traditioneel Hollands schoeisel

Houten klompen horen net zo bij het beeld van Nederland als molens en tulpen. Dit traditionele houten schoeisel is niet alleen erg geliefd bij de vele toeristen die ons land bezoeken. Mensen die sinds jaar en dag gewend zijn om op traditionele houten klompen rond te lopen willen niet anders meer. En dat is geen wonder. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht voelen houten klompen helemaal niet stug aan. Natuurlijk zal het even wennen zijn voordat ze uiteindelijk als comfortabel schoeisel aanvoelen. Maar als de juiste maat wordt gekozen lopen ze al snel prima. Houten klompen zijn zelfs gezond voor de voeten. Alle voetspieren worden gebruikt en ze bieden een goede ondersteuning. 

Houten klompen voor iedereen

De traditionele houten klompen zijn niet alleen geschikt voor volwassenen. Ook voor kinderen is het prettig schoeisel. Ze kunnen ze makkelijk en snel aan- en uittrekken. Bovendien is het klepperende geluid erg leuk, vooral bij het rennen. Het doet ons denken aan vroeger tijden, toen bijna iedereen op het traditionele houten schoeisel liep. Houten klompen  worden vervaardigd uit één stuk, vaak van het buigzame wilgen- of populierenhout. Dit moet eerst goed worden gedroogd voordat het bewerkt kan worden. Nadat het ruw is vormgegeven krijgt het na de afwerking het uiteindelijke model zoals wij die kennen. Houten klompen worden nog steeds handmatig op ambachtelijke wijze vervaardigd maar tegenwoordig gebeurt dit ook machinaal. 

Houten klompen zijn een veilige weldaad voor de voeten

Houten klompen zorgen ervoor dat de voeten goed zijn beschermd. Ideaal bij vallende attributen en zware werkzaamheden. De voeten blijven bovendien lekker warm bij koude temperaturen en bij hoge temperaturen geeft het dragen van houten klompen juist een verkoelend effect. Daarbij behoren natte voeten tot de verleden tijd. Het hout waaruit onze klompen worden vervaardigd bieden dus bescherming, zorgen voor de juiste temperatuur en voorkomen dat de onderdanen drijfnat worden.
Houten klompen zijn verkrijgbaar met diverse dessins en in allerlei kleuren. De meest bekende zijn natuurlijk de traditionele geel geverfde exemplaren. Maar zoek gerust typisch Hollands schoeisel uit met een opvallende print of een blitse kleur. Houten klompen zijn leuk om weg te geven of lekker voor jezelf te houden.

Facebook
Twitter
Pinterest

Klompen nodig? Bekijk ons assortiment

Vervang de kaalgevreten, bruine buxus met een haagplant die niet vatbaar is voor de buxusmot en buxusrups.